Pinkpop 2007

PINKPOPZATERDAG
“LUL!!!”, beet de geluidsman een politieagent toe die ons sommeerde door te rijden terwijl wij hem wilden vragen waar de persparkeerplaats was.
Een slaperige redacteur had verzuimd ons het adres van die parkeerplaats door te geven en eigenlijk was het helemaal niet bij hem opgekomen om een parkeerplaats voor ons te regelen. Onze Pinkpop-perspas moest ook nog ge-upgrade (!) worden naar een Radio en Televisiepas en zodoende mochten wij om 16.10 eindelijk de drafbaan betreden. De opening van 15.15 hadden we ruim gemist en eigenlijk waren we die schaamte al voorbij. Als het allemaal zo slecht geregeld is kunnen wij er ook niets meer aan doen.
Gauw de laatste noten van openingsact Goose gefilmd en nog een stuk van de Limburgse band Viberider, heerlijke snoeiharde herrie, met een waanzinnige opbouw. Nog een paar plaatjes van drinkende en blowende types en snel naar de KPN-paal in Eys om het materiaal door te stralen voor het 18:00 uur Journaal.
Helaas zat niemand er op te wachten en hebben ze er niets van gebruikt, maarja, dat kon er ook nog wel bij.

PINKPOPZONDAG
Met dank aan de de persbaas die ons gisteren een rode parkeerpas had gegeven was er vandaag geen vuiltje aan de lucht. Geen file, geen gezoek en geen gezeik over ergens wel of niet mogen parkeren.
Ruim te vroeg waren we er dan ook klaar voor.
Een leuk interview met de schrijver van het boek ‘De wereld van Pinkpop’, Wiel Beijer en natuurlijk met Jan Smeets de organisator van dit fenomeen. “Ik kan ook wel gaan vissen met Pinksteren, maar dat vind ik helemaal niet leuk.”
Na afloop van het interview zei hij: “Eigenlijk kan ik deze aandacht niet missen, je raakt eraan verslaafd om in het middelpunt van de aandacht te staan.”

Ik snap dat wel een beetje. Met de camera op je nek ben je ook al gauw de beste vriend van elke licht aangeschoten man of vrouw. “Zeg, mag ik bij jou de groetjes doen aan een mijn vriend die thuis zit?” vroeg een niet al te snuggere Limburgse dame. Ik schudde van nee en het volgende meisje hing al aan mijn arm: “Witte gij wel da gij unne hele gave baan hèt?” Ik knikte, ze had gelijk, en ik liep gauw naar het hoofdpodium waar ik het maffe rockfenomeen Iggy Pop van twee meter afstand mocht gaan filmen.

Voor de reportage: nosjournaal 20.00 uur van 27 mei 2007

http://www.nos.nl/nosjournaal/beeld_en_geluid/index.html

Of deze link:

http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/nos/nieuws/2007/mei/video/20070527/pinkpop.wmv

Over admin

Mail me en ik zeg het.
Dit bericht is geplaatst in Vlijmscherp. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.