ORS, het beste anti-katermedicijn

paracetamolletjeEigenlijk zijn er maar twee manieren om geen kater te krijgen. De eerste ligt nogal voor de hand: Niet drinken, maar dat is logisch.
Voor het echte middel moet ik je iets van de anatomie van de hersenen uitleggen en dan begrijp je meteen waarom ‘het medicijn’ werkt.

Alcohol droogt je lichaam uit en om de lever al die rotzooi te laten filteren gebruikt je lijf veel van je ‘niet alcoholische vocht’ om de alcohol te verdunnen en te neutraliseren. Je merkt dat aan de droge mond en aan de de uitdroging van de kleine hersenen voorin je hoofd. Vandaar die barstende koppijn.
Wat je dus na het overmatig drinken moet doen is zorgen dat er voldoende vocht in je lichaam komt EN dat dat vocht vastgehouden wordt!
ORS is het medicijn. Oral Rehydration Salts worden vaak voorgeschreven al je naar de tropen gaat en een goeie kans loopt op diaree met uitdrogingsverschijnselen. Menig reiziger heeft het dan ook in zijn verbandtrommeltje zitten.

Na het stappen een zakje ORS in een flink glas water en je lijf krijgt precies de goeie hoeveelheid water en zouten om dat vocht vast te houden.
En het mooie is dat het (zeker in vergelijking met alcohol) superveilig is.
Nou niet denken dat je met een paar biertjes nuchter wordt van ORS want zo werkt het natuurlijk niet.
En voor diegene die ooit in de tropen aan de slinger raakt en geen ORS meer in zijn trommeltje heeft omdat het opgemaakt is aan de katers: Een goed glas cola heeft bijna evenveel effect op de vochthuishouding als een zakje ORS maar werkt net iets minder tegen een kater.

Deel ook je (anti-)katerverhalen op http://paracetamolvriendjes.hyves.nl

Over admin

Mail me en ik zeg het.
Dit bericht is geplaatst in Vlijmscherp. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.