Geld, geld en nog eens geld

Balen van ballenEcht raar hoe sommige dingen in dit land duur lijken, maar goedkoop zijn en andere dingen goedkoop lijken maar duur blijken.
Een paar voorbeelden van dingen die we de afgelopen weken (bijna) gekocht hebben.

– 2 retour vliegtickets Barcelona
– Huisje op de Veluwe voor 4 peronen 4 nachten
– Ruim 3 ons haasbiefstuk en 2 blikken gehaktballen
– Dagje sauna voor 2 personen

E 76,- E 195,- E 28,- E 165,-
En dit is dan meteen de juiste volgorde. Wat dan het meest opvalt is dat je voor E 76,- met zijn twee├źn naar Spanje kan vliegen. Sinterklaas moest eens weten, dan liet hij die slome stoomboot wel staan.
Bijzonder ook dat Ryan Air zich niks aantrekt van de grote papieren tijger in Brussel. Die schrijft voor dat de prijzen inclusief alle belastingen vermeld dienen te worden, maar eigenlijk adverteren ze met een prijs van 1 cent per ticket per persoon per vlucht.
Belasting en bagagefee maken de uiteindelijke prijs en dat is werkelijk niet duur. Jammer alleen dat ze er in Bangladesh meteen zo’n last van hebben. En uit puur schuldgevoel hebben we Barcelona dan ook maar gelaten en zijn we naar de Veluwe gegaan.
Een collega attendeerde mij op de zeer bijzondere kwaliteit van de haasbiefstuk van Slagerij Ter Weele in Emst. En aangezien wij er toch waren vroegen wij de vriendelijke slagersdame om 3 ons, tenminste als dat genoeg was voor twee. Ja, dan had je een mooi stukje.
“Mooi, doe dan maar 3 ons.”
“Het is iets meer geworden, is dat goed?”
Tsja, meer van dat lekkers is altijd goed, maar we hadden natuurlijk moeten zeggen dat ze dat dan voor de prijs van die 3 ons had moeten geven want nu zaten we ineens met bijna een halve kilo van dit dure prachtvlees. En we moeten toegeven, het was zo’n beetje de meest malse biefstuk die we ooit gegeten hadden.

Ook de huisgemaakte gehaktballen uit blik waren ons aangeraden, maar daar ga ik geen woorden meer aan vuilmaken. Toch wel: E 4,95 rekenen terwijl er E 4,35 op het etiket staat en dan kattenvoerballen uit blik afleveren vind ik toch wel erg veel geld voor sompige benzinepomp-ballen uit de jus. Nee, dan maak ik ze bijna net zo snel zelf, voor minder geld en lekkerder. Maar misschien is dat wel de moraal van dit verhaal. Je hoeft niet naar Barcelona als je er een paar daagjes uit wilt en het lekkerste eten maak je meestal zelf.

Kijk ook eens op www.ichiel.nl voor het recept van wel lekkere ballen.

Over admin

Mail me en ik zeg het.
Dit bericht is geplaatst in Vlijmscherp. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.