Collectieve inkoop energie Vereniging Eigen Huis is wassen neus

 

Te mooi om waar te zijn

 

 

Onlangs kreeg ik bericht van Vereniging Eigen Huis, of ik vrijblijvend mee wilde doen aan een collectieve inkoop voor energie. Er kon heel veel bespaard worden. Hierbij werd nog niet verteld dat je bij acceptatie van het bod verplicht lid moest worden, maar gut ’t is crisis dus laten we maar eens kijken.

En vol verbazing zie ik de mail binnenkomen met een gemiddelde besparing, voor alleen al elektriciteit van 225 euro. Op een jaarrekening van 806 is dat wel de moeite waard. Snel klik ik op de link. Maar wat schetst mijn verbazing als ik slechts kan kiezen voor een 3 jarig contract van 720 per jaar. (Alsof iemand dat wil in een tijd waarin algemeen aangenomen wordt dat de prijzen zullen dalen door overcapaciteit.) OF een jaarcontract voor 748.
Ik ben geen rekentalent maar dat is geen 225 euro verschil. Gelukkig is er een chat:

Hoe kan ik u van dienst zijn?

U zegt: Hoi ik zie in de mail dat ik 225 euro kan besparen maar mijn huidige jaarkosten zijn 806 en het beste bod is drie jaar Electrabel Groen voor 720,- Dat is geen 225 toch?
Aram : Dit is inderdaad geen 225 euro. Dat komt omdat de besparing van 225 euro berekend wordt ten opzichte van de gemiddelde kosten bij de drie grootste leveranciers.
U zegt: Ja zo kan ik het ook.
U zegt: Het is toch een persoonlijk aanbod, afgezet tegen mijm huidige contract.
U zegt: Vergeleken met de duurste in de markt ben ik misschien wel 500 euro goedkoper uit maar dat is toch geen vergelijk?
Aram : De mail die u heeft ontvangen was een algemene mail en daarin is de berekening gemaakt voor de gemiddelde tarieven.
U zegt: Hij is aan mij gericht en er staat bij UW PERSOONLIJK AANBOD.
U zegt: Dit riekt naar misleiding.
Aram : Volgens mij wordt er gesproken van een gemiddelde besparing, maar ik kan het ook mis hebben.
U zegt: Beste bod 1-jarig contract: Voor het 1-jarig contract bieden zowel Budget Energie als NLE u gemiddeld 18% korting ten opzichte van de huidige markttarieven: Gemiddelde besparing: € 225,- met 100% WindEnergie.
Aram : Volgens mij staat hier duidelijk dat er een gemiddelde besparing is van €225 en dat de korting gegeven wordt tov de makttarieven.
U zegt: Ik vind het heel vreemd, om een persoonlijk aanbod te doen wat niet persoonlijk is en vergeleken wordt met tarieven die ik al sowiezo niet betaal.
U zegt: Maar bedankt voor de info. Ik zal hier niet mee in ze gaan en mijn netwerk afraden hiervan gebruik te maken of op zijn minst ze aanraden goed te lezen wat er daadwerkelijk geboden wordt.
Aram : Uw persoonlijk voorstel is juist wel persoonlijk. Er wordt berekend hoeveel u, op basis van uw verbruik zou gaan betalen. U kunt hierbij kiezen tussen verschillende leveranciers.
U zegt: Maar de voorgestelde besparing van 225 euro is dan weer niet persoonlijk?
Aram : De gemiddelde besparing van 225 euro stond in de mail die leidde naar uw persoonlijk aanbod. Op de pagina van uw persoonlijk aanbod staan de persoonlijke gegevens.
U zegt: En met aftrek van het verplichte lidmaatschap, tenzij je dat binnen een jaar opzegt, blijft er bij een echt goede vergelijking: Huidige leverancier: 806 – vergelijkbaar contract 748 -25 voor lidmaatschap een netto besparing van 25 euro over.
U zegt: Indrukwekkend.
U zegt: Fijne avond.
Aram : U ook een fijne avond.

Er wordt mij dus een persoonlijk aanbod gedaan, dat niet uitgaat van mijn huidige contract, terwijl ik wel AL mijn gegevens heb overlegd, maar van een gemiddelde prijs is de markt. Daar is niks persoonlijks aan. Dat is de zaken veel mooier voorstellen dan ze zijn en VEH onwaardig.
Bij Marktplaats zeggen ze wel: Als het te mooi is om waar te zijn, dan is het dat waarschijnlijk ook.
Ik kan iedereen dan ook aanraden zijn aanbod eens heel goed te bekijken en daarna voor de zekerheid toch even je huidige leverancier te bellen. Essent heeft niet voor niets een optie in haar telefoonmenu voor mensen die twijfelen of ze over moeten stappen. Voor je ’t weet krijg je een beter bod en hoef je niet eens te switchen.

 

 

Over admin

Mail me en ik zeg het.
Dit bericht is geplaatst in Vlijmscherp met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.